25-09-09

Verslag: ZVC In Team Ternat B - Bleuboys B Essenbeek

Op maandag 21/09/2009 nam In - Team Ternat B het op tegen Blueboys Essenbeek B. Beide ploegen hadden elk totnogtoe drie wedstrijden afgewerkt en daarin twee punten vergaard. Hoewel het nog veel te vroeg is om te spreken van een degradatieduel, konden beider teams een overwinning best gebruiken om wat meer ademruimte te bekomen.
 
Omstreeks 20.00u werd de wedstrijd op gang gefloten en In - Team eiste meteen de bal op. Echt veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op zodat de bezoekende doelman niet aan de bak moest. De eerste echte kans van de wedstrijd was dan evenwel meteen raak: goed verdedigend werk en dito uitverdedigen bracht twee In - Teamspelers alleen voor het bezoekende sluitstuk, die echter niet kon verhinderen dat Ternat op voorsprong kwam. Deze 1-0 tussenstand betekende voor Blueboys Essenbeek dan ook het signaal om meer druk te zetten. Dit lukte ook en al gauw wisten de bezoekers voor enkele hete standjes te zorgen voor het In - Teamdoel. Ondanks de vele waarschuwingen vanop afstand kwam de thuisploeg er niet meer uit en stapelden onverzorgde passes zich op. De Blueboys voelden dat hun moment gekomen was en sloegen op korte tijd tweemaal toe: 1-2. De thuisploeg kon daar slechts weinig tegenover stellen en als er al eens gedreigd kon worden, kwam de bezoekende doelman telkens gepast tussenbeide. In Team mocht dan ook niet mopperen met een 1-2 ruststand.
 
Aanvankelijk leek het erop dat de tweede helft niet veel beterschap zou opleveren en diende de In - Teamdoelman zijn ploegmaats enkele keren voor een grotere achterstand te behoeden. Ongeveer vijf minuten ver in die tweede helft en de scheidsrechter kende de bezoekers een strafschop toe nadat de thuisgoalie uitkwam met één voet vooruit. Of het penalty was of niet is voer voor de analisten, feit is wel dat het een kantelpunt was in de wedstrijd: de In - Teamdoelman zette zijn foutje recht en even later bogen de Ternattenaren hun achterstand om in een 3-2 voorsprong na telkens knap voorbereidend werk en al even briljante afwerking. De thuisploeg speelde nu opnieuw met vertrouwen en hadden de wedstrijd onder controle. De tegenstander ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet door de stugge Ternatse defensie. Het was daarentegen de thuisploeg die via snelle uitbraken en balverlies bij de tegenstander hun voorsprong verder uitdiepten tot 5-2. Een veilige voorsprong denk je dan, waardoor er wel eens gemakzucht in de ploeg kan sluipen. En zo geschiedde: concentratieverlies in het centrum van de verdediging resulteerde in een 5-3 tussenstand na een knap schot in de linkerbenedenhoek (bekeken vanuit het standpunt van de doelman).
Het beloofde alzo nog een spannend slot van de wedstrijd te worden, maar In - Team trok alle registers open en dikte nog aan tot 7-3, meteen ook de eindstand.
 
We onthouden dat In - Team uiteindelijk verdiend heeft gewonnen op basis van de tweede helft waarin het kon teren op een goed georganiseerd geheel en een efficiëntere afwerking. Het is nu zaak voor In - Team om iedere wedstrijd aan te vatten zoals in deze tweede helft en er als een blok voor blijven te strijden, zonder op elkaar te vitten als het even wat minder gaat.
Tevens dient nog opgemerkt te worden dat de uitslag enigzins overdreven is t.a.v. Blueboys Essenbeek, daar er voor hen meer in zat gezien de eerste helft en zij niet kwamen om zich in te graven.
 
Doelpunten: Ben Troch (2x), Sven Van den Winkel (2x), Roel Verhaeren (2x), Dimitri Desaegher (1x)

12:18 Gepost door Stievovic Annootski in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.