20-10-09

Verslag: In Team Ternat B – Zvc Borrekensveld

Voor het eerst dit seizoen, In Team B voltallig op het appèl voor alweer een avondje zaalvoetbal. De tegenstander van vanavond was ZVC Borrekensveld. Een ploeg routiniers met een oerdegelijke defensieve organisatie en héél wat ervaring in de rangen. In Team moet stillaan punten sprokkelen na de vorige afstraffingen. Volgens het klassement , 2 ploegen tegenover mekaar die best wel aan mekaar gewaagd moeten zijn.

Borrekensveld mocht de wedstrijd op gang trappen maar is niet de ploeg die het initiatief zal nemen of het spel maken. Zij vertrekken van een goede organisatie en speculeren vrijwel steeds op de counter. Vandaag was het niet anders , al zat er toch iets meer aanvallende impulsen in dan de andere jaren. Al bij al weinig gevaar bij aanvang dus. In Team moest aanvallen en deed dat ook. Echt gevaar leverde dat niet op maar de wil om te winnen was er alleszinds. Op zich had de wedstrijd niet veel doelkansen te bieden maar eerder middenveldspel , de ene raakte niet tot aan het doel en de andere wachtte liever af. Tot ergens halfweg de eerste helft , aanvallend balverlies van In Team genadeloos werd afgestraft door de linkse winger van Borrekensveld. Een loepzuivere counter , met numerieke meerderheid van de bezoekers werd knap uitgespeeld en het stond 0-1. De thuisploeg reageerde na deze koude douche gepast en probeerde iets meer druk te zetten. Het aanvallende spel verbeterde lichtjes wat resulteerde in een paar schotjes richting doel, echter zonder gevaar. Uiteindelijk werd In Team dan toch beloond , een actie over de rechtse flank ,van achteren opgebouwd , een gemeten voorzet waarbij doelman en verdediger werden verrast en de bal werd simpelweg in het dak van het doel gedeponneerd. 1-1. Beide teams probeerden nog enigsinds een voorsprong te behalen voor de rust maar de stand veranderde niet meer. Ruststand 1-1.

De tweede helft begon In Team met het gedacht dat er meer in zat. Met veel moed en hoop nam In Team de wedstrijd in handen. Met goed en degelijk spel probeerde we de Borrekensveld muur te slopen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Twee open doelkansen werden nog de nek om gewrongen , mede door goede tussenkomst van de bezoekende doelman. Een vrije trap werd nog op kruising geduwd door de doelman maar In Team kreeg dan toch de bal waar het hebben wou, een dieptepas achter de verdediging door moest de doelman onze aanvaller foutief afstoppen , penalty. In Team liet deze kans niet liggen en de bal verdween staalhard in de benedenhoek. 2-1.

Borrekensveld was niet echt aangeslagen maar vond de penalty een geschenkje. Ze gingen en moesten dan ook op zoek naar de gelijkmaker. Even later was het ook zover. Alweer op een vlijmscherpe counter konden de bezoekers de numerieke meerderheid uitbuiten en de 2-2 op het bord zetten. In Team moest alweer naar vorn toe om de twee punten thuis te houden. Een fris spelend en nog steeds gemotiveerd In Team viel aan , probeerde en kwam ietwat met een gelukje alweer op voorsprong. De bal viel eens goed na geharrewar en verdween door de benen van de doelman in doel 3-2. Nog 5 minuten bibberen en beven en de buit was binnen. Borrekens veranderde van taktiek en liet de doelman meespelen. Technisch zeer onderlegd en uitgerekend hij kon in de laatste seconden de druk omzetten in de gelijkmaker 3-3.

Al bij al een verdienstelijke en leuke wedstrijd. Winst kon ,had ook niet gestolen geweest maar dit was een eerlijke uitslag.

In Team B – Zvk Borrekensveld : 3 – 3

Doelpunten : Stefan De Rop (3)

13:01 Gepost door Stievovic Annootski in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.