26-10-09

Verslag: Wittekes Rode A - ZVC In Team Ternat A

Vrijdag 23/10/2009 stond de, altijd moeilijke, verplaatsing naar Drogenbos op het programma om daar het plaatselijke Wittekes Rode te bekampen. Vorig seizoen eindigden beide ploegen met evenveel punten, maar Rode won één wedstrijd meer waardoor zij tweedes eindigden en In Team derde. Wat we voor de rest onthouden is dat In Team vorig seizoen een pandoering kreeg in Drogenbos en bijgevolg iets goed te maken had.

De bezoekers hadden de boodschap duidelijk goed begrepen, want begon snedig en geconcentreerd aan de wedstrijd. Er zijn immers twee essentiële dingen om Rode te bekampen en die zijn...Geduldig zijn en voor veel beweging zorgen zodat hun verdedigende organisatie uit verband geraakt. De Ternattenaren deden dit met verve want gaven in de beginfase niets weg en toonden hun het meest dreigend. Rond de vijfde minuut werd het geduld beloond toen een vrije trap in twee tijden staalhard binnen geramd werd (0-1).

Het moeilijkste was gedaan, namelijk op voorsprong komen. In Team bleef het gevaarlijkst, al bleef het opletten voor de snelle uitbraken van de thuisploeg. Maar de bezoekers speelden slim en bekampten de thuisploeg met hun wapens en die vonden daar maar zelden een antwoord op. Toch was het na een klein kwartier allemaal te herdoen, na een ongelukkig tegendoelpunt. Balverlies op de middellijn werd uitgespeeld en via de voet van een In Teamer hobbelde de bal over het been van de doelman en stond het 1-1. Lang kon Rode echter niet genieten van hun doelpunt want niet veel later werd een snelle uitbraak alweer in twee tijden binnengewerkt 1-2. Nog enkele kleine kansjes later was het rusten geblazen.

In de tweede helft bleef In Team met perfect zaalvoetbal verder presteren. Na, alweer, een snelle uitbraak stond het 1-3. Rode probeerde het anders aan te pakken, maar botste steeds op een stevig In Team. De keren dat de thuisploeg dan toch voorbij de In Teamspelers geraakte konden de bezoekers rekenen op een betrouwbaar sluitstuk. Een zoveelste snelle uitbraak werd nogmaals mooi afgerond en het stond 1-4. De zege leek binnen handbereik, maar toen de Rodenaren een tiental minuten voor het einde op 2-4 kwamen, leek het geloof bij het thuispubliek terug te komen. De bezoekers raakten echter niet in paniek en speelden de wedstrijd uitstekend uit. De bezoekende doelman haalde nog enkele malen miraculeus uit, maar in de slotseconden werd het dan toch 2-5.

Zo speelde In Team een uitstekende wedstrijd en nestelt het zich precies in het midden van het klassement. De kloof op de tweede telt slechts één punt, zodat de beoogde top-5 weer binnen handbereik ligt. Met een 6 op 6 buitenshuis kan men absoluut tevreden zijn, maar de 1 op 6 voor eigen publiek moet beter.

Wittekes Rode A - ZVC In Team Ternat A 2-5

20:37 Gepost door Stievovic Annootski in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.