24-11-09

Verslag: SDI Asse B - ZVC In Team Ternat A

Vrijdag 20/11/2009 trok coach Ronny Wyns met zijn team richting Asse. Ongetwijfeld de kortste verplaatsing van het seizoen, maar alleszins niet de gemakkelijkste. Beide ploegen hadden een plaatsje in de subtop veroverd. Doordat alles dicht bij mekaar ligt in het klassement is het verschil tussen winst en verlies echter groot.

Bij aanvang van de wedstrijd leek Asse uiteindelijk niet zo sterk dan gevreesd. In Team begon dan ook aan een geweldig beginoffensief en plakte SDI gedurende tien minuten tegen de eigen goal aan. Dit resulteerde toch in een vijftal goede kansen, maar doelman en paal bedierven de pret. De eerste echte uitbraak van de thuisploeg daarentegen resulteerde meteen in een doelpunt (1-0). De bezoekers waren echter niet aangeslagen maar raakten stilaan de wanhoop nabij door de uitstekende SDI-doelman. Consternatie alom toen ook de tweede SDI-aanval een doelpunt opleverde (2-0). Nu waren er wel enkele vragende blikken naar elkaar, maar de bezoekers gaven niet op. Uiteindelijk werd de onklopbaar gewaande thuisdoelman toch het nakijken gegeven zodat In Team opnieuw opleefde (2-1). De bezoekers gingen op hun elan verder en punterden met een gelukje (het mocht ook wel eens) de 2-2 binnen. Toen iedereen aan rusten dacht sloeg het noodlot echter toe, want luttele seconden voor het rustsignaal werd het dan toch nog 3-2 voor de thuisploeg. De bezoekende doelman moest welgeteld één goede redding uit zijn mouwen schudden in die eerste helft, maar In Team stond wel 3-2 in het krijt.

De tweede helft was SDI duidelijk gevaarlijker en loerde het op hun snelle counters. In Team kwam al snel langszij (3-3), maar moest zich even later toch weer gewonnen geven op een counter (4-3). Na een terechte penalty werd het 4-4, en hetzelfde scenario, maar dan zonder penalty, zorgde voor de 5-5. Nog acht minuten op de klok en spanning troef. De bezoekers gingen resoluut voor de volle buit, maar liepen tegen enkele snedige counters aan. Gelukkig speelde ook de In Teamdoelman op een hoog niveau en maakte deze evenveel counters onschadelijk. Uiteindelijk bleef het 5-5 en leek het toch eerder een verloren punt.

Eerst een vooral een pluim aan beide doelmannen die een beresterke partij speelden. Voorts werd langs beide zijden het doelhout meermaals getest in een aangenaam kijkstuk. Toch verdiende In Team absoluut de twee punten en speelde het een uitstekende wedstrijd! De eerlijkheid biedt ons echter te zeggen dat In Team in de laatste vijf minuten uiteindelijk nog goed wegkomt, maar de wedstrijd daarvoor al lang gespeeld had moeten zijn. Toch een pluim voor de hele ploeg!

SDI Asse B - In Team Ternat A 5-5

Doelpunten: Ben Troch 3x, Steven De Ridder 1x, Dimitri Desaegher 1x

11:33 Gepost door Stievovic Annootski in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.