02-12-09

Verslag: In Team Ternat B - ZVC Beersel

Maandag 31/12/2009 ontving In Team B de fiere leider, ZVC Beersel. Beersel telde slechts één verliespunt, terwijl In Team B aan een slechte reeks bezig was en ondertussen op een degradatieplaats beland is.

Iedereen verwachtte een complete walkover, maar de zeven Ternatse krijgers waren duidelijk iets anders van plan. Dat Beersel meer kwaliteit in de ploeg had, moest niet gezegd worden, het telt immers tal van (ex-)eerste- en tweede provincialespelers, terwijl In Team op enkele uitzonderingen na, een vriendenploegje is die amper de jeugdrangen van de lokale voetbalclub doorlopen hadden. Dit alles is echter maar onzin, want een wedstrijd moet altijd gespeeld worden.

Beersel startte aan een hoog tempo en kreeg na een kleine vijf minuten dan ook de eerste grote mogelijkheid. De In Teamdoelman speelde echter een puike eerste helft en ranselde de eerste doelkans uit zijn kooi. De tweede poging was echter wel raak, toen een opkomende bezoeker de bal netjes in de benedenhoek knalde (0-1). De bezoekers dachten hierbij dat waarschijnlijk het moeilijkste gedaan was, maar de thuisploeg was niet aangeslagen. Op een counter zag de Beerselse goalie er niet goed uit zodat In Team in de rebound op gelijke hoogte kwam (1-1).

De thuisploeg kwam zelfs op voorsprong, toen even later een gelijkaardige counter tegen te touwen getrapt werd (2-1). Dit was het sein voor de leider om een tandje bij te steken. Eerst haalde het enkele malen uit vanop afstand, maar daar wist de thuisgoalie wel raad mee. Beersel speelde echter met veel beweging en liet de thuisploeg achter de bal hollen. Uiteindelijk viel er dan toch een gaatje in de thuisorganisatie zodat de bordjes in evenwicht gebracht werden (2-2). Beersel duwde eventjes door maar de thuisdefensie hield stand tot aan de rust.

In de eerste tien minuten van de tweede helft had In Team alles goed op een rijtje. De bezoekers hadden veelvuldig balbezit maar vonden amper een gaatje in de goede organisatie van de thuisploeg. Die probeerden ook af en toe de neus aan het venster te steken, maar ook de verdediging/doelman van de bezoekers stond pal. Halfweg de tweede helft brak Beersel echter de ban door ietwat gelukkig de thuisdoelman te verschalken (2-3). Slechts een minuut later "kreeg" Beersel een penalty en was de wedstrijd gespeeld. De Beerselse spits schudde een knappe actie uit zijn voeten, omspeelde de doelman (maar had de bal nooit meer kunnen halen) en liet zich vallen. Men kan er voor fluiten, wat de scheids dan ook deed en het stond 2-4. Fysiek kreeg In Team het nu moeilijker en Beersel miste dan ook nog enkele opgelegde kansen. Toch werd het nog 2-5 en even later via een afgeweken bal opnieuw 3-5. In het slot werd het nog 3-6, maar dan was de wedstrijd al gespeeld.

In Team speelde zeker geen slechte wedstrijd en vocht voor wat het waard was. Het werd echter op zijn waarde geklopt, maar verdiende zeker geen ruimere nederlaag! Uit deze wedstrijd kan men het nodige vertrouwen putten om er de volgende wedstrijden resoluut voor te gaan! En Beersel, die wensen we alvast proficiat met hun titel...

In Team Ternat B - ZVC Beersel 3-6

Doelpunten: Jurgen Van Beneden 1x, Roel Verhaeren 1x, Joeri Ophalvens 1x

21:47 Gepost door Stievovic Annootski in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.